heh..

en lårkaka, ett blodigt sår på högra handen samt ett på vänstra foten, ett borttappat leg, ett senapsdränkt linne (?), en borttappad vinare & ett par tiopotenser på minnesluckorna -tydliga tecken på att det blev en lyckad helg.

sju saker är säkra.
  1. jag har lätt tagit igen mina 12 år utan varmkorv. euch..
  2. jag kan inte dansa styrdans.
  3. jag är grym på att roa mej själv.
  4. jag är grym på att roa mej själv.
  5. jag är grym på att roa mej själv.
  6. jag är grym på att roa mej själv.
  7. avslutningsvis, jag är grym på att roa mej själv.
plikten kallar, dags att styra apostlahästarna mot da foodmaster.

får man jobba i solglasögon..?

helg!

hmm.. & slutsatsen i förra inlägget blev..? äh, vad fan. att det inte är nåt fel på mej & att jag inte vet vad jag vill, men jag vet iallafall vad jag inte vill. det är väl bra? jag känner igen ett mandelspån när jag ser det, & kan genast göra mej av med det. åtminstone försöka. som sagt, de fastnar ju lätt i glasyren.

fruktansvärt trött på jobbet igår. vilket övergick i övertrötthet, låg & sprattlade till fem imorse & sen vaknade jag halv nio ändå. kan man lösa övertrötthet genom att dricka kaffe? alltså genom att göra sej själv lite mindre trött? borde funka. nästa gång får jag helt enkelt traska till raggarn & avnjuta en goding. ah, blir kaffekåt av bara tanken.

nu bär det av till vemdalen. låt oss hoppas att det går lite bättre än förra gången. eller att jag åtminstone minns lite mer detaljer efter den här vistelsen. fast jag tror att det är lugnt. mina whovalley hookers är ju inte där. & som man alltid brukar säga, en slampa kommer sällan ensam. (va?) fan, vad jag saknar dem.

fick lön inatt, den smakade gott.

ett dåligt recept.

det här kommer bli världens töntigaste inlägg, så om du inte vill tycka att jag är världens töntigaste bird så sluta läsa nu. om du är en sån där jävel som mår gött av att få veta hur töntiga andra är, så att du själv kan känna dej lite otöntigare, så keep on readin. (can't blame ya, jag skulle också fortsätta). (tönt-ig/-igt/-iga/-igare/-igaste är de fulaste ord jag vet. ska aldrig använda dem igen).

det här är en liten studie, en fördjupning inom ett ämnesområde i mitt liv, med mej själv & mina upplevelser som enda källa. problemformuleringen lyder vad är det för jävla fel på mej?, & den bygger på frågeställningen varför attraherar jag mandelspån? samt vad fan är det jag vill egentligen? (jag packade upp varor vid baktillbehörshyllan härom dagen. efter en liten diskussion med mej själv angående uttrycken (jävla) spån & (jävla) nöt kom jag fram till att mandelspån måste vara ett bedrövligt nedvärderande ord. därav ordvalet i det här sammanhanget).

det här kommer ta sjukt lång tid.

vi backar bandet ett år. jag hade väl i princip just insett att jag tyckte lite mer om Mr MinFörsta&HittillsEndaKärlek än jag borde, men ville glömma honom så jag var öppen för förslag. nedan följer männen som sedan dess gett mej en kärleksförklaring.

PUNKTLISTA!!
  • P... -..trevlig, nånstans attraherande men "fan, vi skulle passa jättebra ihop, du kan bli min gangsterfru"..eh, nej tack.
  • A.. -nej! "vad gör du? får jag träffa dej?" nej, jag pluggar till helkursprovet i kemi b som är imorgon bitti. "pluggar du fortfarande? jag står utanför, gick fetaste långpromenaden till raggarn & köpte 1½ kg godis till dej klockan halv tre på natten & nu tänkte jag sitta & titta på dej när du pluggar kemi". nej. nej. NEJ!
  • J.... -världens snällaste. om snäll betyder att man låtsas att man tycker om att göra saker man egentligen hatar för att en tjej ska få göra det hon vill för att sedan få galet dåligt samvete när hon får reda på att karlfan mådde apa av sysselsättningen. (bör tilläggas att vi pratar promenad, filmtittande & kinakäkkäkande). ser det ut som om jag vill ha en jävla slav eller? herregud.
  • L... -trevlig, rolig, snäll, snygg.. "mum!! i told u to wash my shirt so i cud use i tonite, but it's still wet!" tvätta själv, skitunge.
  • T.. -rolig, halvgalen. såg lite ut som en grönsak, det var inte så hett. inte ens då, när jag var vegetarian.. skämt åsido, grabben stod utanför baren två timmar efter stängning varje natt & väntade medan vi städade, för att försöka övertala mej att följa med till hans bar. trots att jag alltid sa nej. tack men nej, tack.
  • kund i baren, minns inte namnet  -"i jus wanna tell u that.. i luv u, matilda. i really do". haha, jag var ju tvungen att ta med alla som kärleksförklarat sej.
  • L... -& då kommer jag genast att tänka på en till kille. han avslutade historien ganska kvickt, genom att säga "matilda, i want u as my girlfriend" första kvällen vi hängde. nej, tack.
  • M... -rolig, snygg, snäll, intressant på många sätt, en jättebra kille.. men sjukt feg. att inte våga säga vad man tycker är inte en egenskap jag värderar jättehögt. dessutom sa han en gång att han inte skulle tacka nej till att bara leva på bidrag om de bara var lite högre. "i don't really wanna work, imagine how much fun u cud have if u didn't". ja, men skulle det vara så kul då? om allt det roliga var tack vare de som betalar skatt, & inget i ditt liv var tack vare dej själv? "i wudn't mind". that's it, end of story. hitta en mer avtändande åsikt.
  • F....... -säkert en trevlig kille. men det tog jag aldrig reda på.  "vi kan väl hitta på nåt nån dag?" ja, kanske det. "jag kan komma till dej så kan vi mysa lite". njet. på första dejten så umgås man. man kan stifta också. men myser gör man fan inte. jag myser inte med folk jag inte känner blev mitt svar. mhm.
  • V..... -well nice bloke. vi hade riktigt trevligt, men nånstans mellan "min flickvän & jag har det inte så bra" & "jag tror att jag tycker om dej" började det väl kännas lite.. stelt.
  • J.... -jättetrevlig pojke. men.. "jaha, du vill gå & lägga dej? åh, aj, vad ont jag har i ryggen. ajaj, jag skulle verkligen behöva en massage.." jaså. du får väl ringa en massör. jag ska sova nu. "oj, vad jättetrött jag är. tror nästan inte att jag orkar köra hem". attans. du får väl gå då. säg att du vill ligga direkt, så att jag kan berätta att det aldrig kommer att hända så att vi slipper sånt där tjafs. gah.
  • T.... -snällare får man leta efter. men brutalt ointressant. en framtidsdröm kanske? nåt spännande intresse? nehe. men du är kär mej? sweet.
man blir ju förbannad för mindre. vad ser de hos mej?
jag flyttade ensam utomlands för att jag alltid vill att något spännande ska hända i mitt liv. varför skulle jag vara intresserad av någon som har varit på samma plats hela sitt liv, gjort samma saker hela sitt liv & som inte ens önskar sej något annat? jag säger alltid vad jag tycker, & är alltid ärlig. varför skulle jag vilja ha någon som inte vågar ha en egen åsikt, & som ljuger för att han är så sjukt rädd för konflikter? jag är aktiv & älskar att lära mej nya saker. varför skulle jag vilja ha en kille som hatar utmaningar & som är totalt inaktiv? jag flyttade hemifrån när jag var 15. vad får dem att tro att en 27åring som inte tvättar själv skulle vara intressant? jag är ambitiös, vill utvecklas, har framtidsdrömmar. varför skulle jag vilja vara med någon som helst inte gör något alls? jag har ganska svårt för att tycka att en bloke är rätt. vad får dessa mandelspån att tro att de är rätt för mej?

jag är galen. tror ni att jag skulle fastna för en präktstjärt eller?!

intressanta män växer inte på träd.
eller så gör de det, det är bara jag som har så oerhört ickegröna fingrar att jag inte kan hantera dem. jag har ju t.o.m. tagit ihjäl min garderobsblomma.

träffade en geezer för ett tag sen som jag hittills inte hittat någon anledning att göra mej av med. det känns lite konstigt. ovant, & sånt. han är inget mandelspån. varken nöt eller spån. & eftersom bara sådana klistrar sej fast så lär han väl vara long gone ganska snart.

mandelspån som klistrar sej fast.. då måste jag vara lite som det goda kletet på en bakelse.
fuck, vad djup jag är.


angående politik..

..så har jag bara en sak att säga.

MER KÖTT ÅT FOLKET!

med rosor på kind & solsken i blick!

visste ni att min pappa egentligen heter fram i efternamn, & min mamma förhållning? det är därför klockan är mindre än en halvtimme till 15 april, aka sista anmälningsdag till högskola & universitet. studera.nu har gått & lagt sej, & min framtid börjar se.. uppskjuten ut. ringde mor på lunchen & frågade om hon inte trodde att det var bättre att jag helt enkelt gifter mej rikt. fick inte riktigt den respons jag önskade.

även om anmälningssajten skulle fungera så tror jag inte att det skulle lösa något för mej. jag har ju faktiskt inte den blekaste aning om vad jag vill göra, eller lära mej. tänkte leta upp nån vettig biologikurs, lite idrottsvetenskap, en kurs i juridik & en i psykologi, men av nån anledning fastnar jag bara på en massa sidor om "naturvetenskap 180 p med inriktning vin" & treåriga utbildningar i kyrkoorgelspel.

jag är ganska dålig. dessutom har min oförskämda glädje börjat gå över. det är lite för kallt, jag har lite för mycket disk & jag har inte tränat på lite för länge för att livet ska kännas tip top. men.. chefen vill redan ha reda på när jag vill ha semester i sommar, jag äger fortfarande för lite köksredskap för att skapa diskberg & fyra dagars vila från träning har ju hittills inte tagit livet av nån annan så jag lär ju knappast trilla av pinn för det. nu ska jag dessutom utöva min favoritsysselsättning, slaggning. så att klaga, det tänker jag överlåta till nån annan. i aint bitter.

ica


mindre trevlig kund: finns det någon märkning för bakdag på det här brödet?
jag: oj, nej, det verkar inte så.. (letar efter den vanliga orangea etiketten som de flesta bröd är märkta med). men här står det ju! "bäst före 15 april. bäst föredatum är fyra dagar efter bakdag". då är det ju bakat idag.
mindre trevlig kund: hur vet du det?
jag: det står ju. bäst före 15..
mindre trevlig kund: ..jamen du vet ju inte bakdagen!
jag: jo, det står att bakdagen är fyra dagar innan bäst föredagen.
mindre trevlig kund: & hur vet du då bakdagen?! det står ju inte när det är bakat!
jag: (sneglar på kassakön som börjat växa..) om bäst före är 15 april & bakdagen är fyra dagar innan så är ju brödet bakat idag.
mindre trevlig kund: men herregud! det står ju bara bäst före, ingen bakdag. det där får du fan lära dej! (klampar ilsken ut ur butiken).

jag har ett roande yrke, no doubt.

månadens hittills märkligaste fredagskväll..

..vilket skulle kunna bero på att april bara haft en fredagskväll hittills & den minns jag inte.

heter det fredagkväll, förresten? skitsamma.

21.15. räknar kuponginlösen på ica matmästar'n. 68 kuponger i kassa 2, it's been a busy afternoon. en busy vecka, faktiskt. dags att gå hem & sova.

21.22. går hemåt för att sova.

21.32. står i jons mammas vardagsrum & diskuterar köttets roll i livets-mening-frågan med barbro & nisse medan jon rakar sej.

22.18. lyssnar på trance hemma & blir lite pepp.

23.06. ringer lisa för att hon ska kasta ner nyckeln. "en geisha's memoarer" med jonte, robert, camilla, jon & lisa.

23.40. hittar en p-böter på 600 riksdaler på jon's bilruta. får skjuts till fest på körfältet av en jävligt bitter jon.

00.13. smakar en klunk breezer.. i samma veva som en kille sjunger "tycker du att graven är för djup.." & bekänner att han sett mej förut. åtminstone mitt bakhuvud, eftersom ansiktet låg nerbäddat i desserten på vår mösspåtagningsbal.

01.23. inser att det snart är stängningsdags på stan & panikåker till bishop's för att bli full (wot?)

01.32. försöker gå på toaletten på bishop's arms, men ett äldre par har valt att stifta därinne så jag avviker från platsen. (euch!)

01.54. får en utskällning av entrévärden eftersom vi lovat att sällskapet skulle hålla sej städat trots att några av oss var för unga. en däckade bokstavligt talat i en pint guinness & en spydde "som en matförgiftad". fick värden på bättre humör genom att bekänna att jag är bk älgen's vice ordförande. han hade inte tackat nej till sparring om han inte vägt 80 kg mer än mej, men jag var välkommen åter.

02.32. letar som faan efter halva sällskapet, varpå den del av sällskapet som jag hittills inte tappat bort hittar en dam som jag absolut inte vill hitta & det uppstår ett inte helt oväntat "helvetes-jävla-östersund"-moment. hittar den fullaste delen av sällskapet på golvet på mcdonald's ätandes en cheese i en mycket invertikal posé.

03.02. tillbaka på fest. inser efter ett flertal uttalanden från en viss man att jag har gjort det igen; kastat mej handlöst. nästan iallafall.. eller åtminstone öppnat en liten, liten port. livsfarligt. jag sysslar inte med sånt.

dags att sova, innan jag säger för mycket.

halva tangentbordet är nerkladdat med blod, min första skejtskada har gått upp igen. ganska coolt, men inte särskilt. natt.



deep.

-jamen vad skulle man göra då, det var ju som ett helt delikatessbord. bara att välja & vraka.
-mm.. fast inte bara delikatesser ju. snarare buffébord.
-sant. alla möjliga olika sorter att välja mellan, man vet inte vad allt heter & en del ser gott ut men är det inte & tvärtom..
-haha, ja! & en del kanske man bara smakar lite av, men det är äckligt så man slänger resten, & det som är gott går man & hämtar mer av.
-.."går & hämtar mer av"..?

tror att vi avrundar där.

jag vill ha blommig falukorv till lunch.

heh.. glömde en liten detalj på otippatlistan. jag har ju som varit vegetarian i ett par år. 12, närmare bestämt. men nu har jag börjat äta kött. har hittills inte vågat göra det i nyktert tillstånd, men på fyllan går det riktigt bra. fan, män har ju alltid utnyttjat kvinnors brist på vett & moral efter lite umgänge med mr alcohol, så nu tycker jag att det är min tur. jag har alltså lurat i mej själv lite smått & gott nattetid. kyckling, kebabkött & salami, för att vara exakt.

nu fattas det bara att jag blir en främlingsfientlig homofob som tycker att fattiga får skylla sej själva. om det blir så, skulle någon kunna ge mej en redig käftsmäll & påminna mej om att det inte är så jag vill ha det? jag vill ju bara ha lite kött..

bitterfitta?

suttit & läst singelbloggar sen jag kom hem från jobbet. undrar om jag också skulle vara sådär bitter om jag kände efter lite mer.
troligen inte. har man pojkvän så är det väl för att man behöver honom, inte för att man behöver någon? sen kanske inte alla andra är lika coola & starka som mej, i & för sej.

bad min trogne kamrat tove om råd i en ganska viktig fråga igår.
-jag vill inte. jag vägrar hjälpa dej.
-varför det?
-av samma anledning som att du inte ska hålla tal på mitt bröllop.

det är lätt att tro att paddan inte har mycket innanför pannbenet, men ibland är hon så smart att det strålar en aura av klokhet runt telefonen när man pratar med henne.

yer.

har suttit & läst blogginlägg från våren 2007. jag är underbar, så är det bara. antagligen roar jag ingen annan med det jag skriver, men jag roar mej själv. & helt ärligt så ger jag inte en råttas rumpa om er andra.

"det här med skola kanske inte är så illa ändå. idag fick vi lära oss en massa nyttiga & intressanta saker, t.ex. att om jag skulle löpa i världsrekordfart rakt mot ett tåg på 400 ton som rörde sej mot mej med en hastighet av 15 mm i sekunden, så skulle vi uppnå samma rörelsemängd, vilket betyder att tåget skulle stanna. även jag."

"apropå allt mitt skrattande när jag vaknade så kan jag berätta att jag slutade tvärt när jag såg mej i spegeln. när man inser att man ser ut som en schackhora, då är det inte roligt längre. & nej, jag menade inte tjackhora. en schackhora är en sån som ligger runt bland bönderna för att hon är för ful för att få stifta en löpare. i & för sej hade jag nog inte ens fått en bonde med tanke på hur jag såg ut. kanske en väldigt desperat bonde, typ en sån som söker stift i tv. känns som om jag tappade tråden lite nu."

"såg lustgården nyss. sjukt dåligt program. fast det var ett intressant inslag om ett par som skulle gifta sej, & därmed även stifta för första gången på bröllopsnatten..! jag har funderat en stund, & kommit fram till att jag också ska bli oskuld."

"hur djupt är sveriges djupaste hål, varför skulle just jag ramla ner i det & vad är oddsen för att man får en snowracer i huvudet när man ligger där?"

egentligen kanske jag inte är särskilt underbar, utan bara dum i huvudet. men det kvittar.

helt galet, vad allt är annorlunda nu. känns som om förra våren var ungefär fem år sedan. på vissa sätt känns det riktigt hemskt. snart förgår dina ungdomsdagar, u know.. men så känns det även alldeles underbart. det var ju faktiskt skitjobbigt där ett tag, skola & elände, ett fuckat hjärta & elände, skadad som bara den & elände. även om jag inte kan låta bli att bli lite tårögd när jag läser om fågelskådning, hemköphäng på bakisdagar, gemensam lucköppning liggandes på mitt golv & andra fina.. paddsysslor. jag+carru+toad+sprit=över. så ska det vara, för allas bästa. men fan, fint var det.

det händer mycket otippat nowadays. tror att det är dags för en punk(t)lista. (nu gör jag en sån där exalterad mr burns-gest med händerna).
  • jag har varit på melodifestivalfinal. det är faktiskt någonting jag aldrig trodde skulle hända. tro mej, det ska aldrig hända igen.
  • jag har börjat skejta. jag säger inte att det går bra, men jag gör det. :)
  • jag har börjat gå i skolan, läser samhällskunskap & jag älskar det!
  • jag trivs på jobbet. på ica. det trodde jag inte att man kunde göra, trodde att kassörskayrket var gud's straff till fattiga & desperata ungdomar. ack, så blind jag har varit.
  • jag har varit intoxicated flertalet gånger det här året, utan ångest. eller.. den ganska mänskliga jag-kanske-borde-ha-druckit-lite-mindre-igår- & -varit-lite-mindre-pain-in-the-arsig-mot-alla-känslan slår väl till nu & då, men inte den där magkänslan som får en att ifrågasätta varför man inte satte ett skott i pannan på sej själv när man ändå höll på.
  • jag & lisa blev kapade av en sjukt het bilpirat & hans kompis (minns dessvärre inte hur den andra såg ut) i en rondell en natt för nån månad sen. han visade sej vara sjukt smart också, t.ex. så har han lärt mej vad en lutfisk är.
  • jag kan springa tio minuter på löpband utan att få däng av ilskna benhinnor. det ni!
undrar hur länge mitt liv tänker kännas tip top. känslan kanske bara råkat haka upp sej, som joysticken på min mobil. eller carru's, rättare sagt. min egen fick ju den briljanta idén att öva simhopp i handfatet för några veckor sedan.

nu tror jag banne mej att jag ska umgås med min säng. kroppen är lite klen sen gårdagens karatefylla. & sen min & pappa's brutalt långa promenad idag förresten så skulle jag låtsas vara smidig & ta mej över en liten snöhög. snöhögen var en fejksnöhög, under ett tunt lager snö låg en sjö. jag tror att ni förstår varför det inte står med på otippat-listan.

nite, mates.

oaaaoaaoaooaoaaaaooooooaaa..!

börjar misstänka att någon har lagt ett piller i mitt kaffe eller något. något fel är det iallafall. jag får fjärilar i magen av livet.. är det hälsosamt?

who gives a fuck? det känns bra.

jippijippijihoo!

hade visst redan ett gammalt inkägg med den rubriken. fantasifull tjej.. men jag har inget bättre sätt att sätta ord på det;

det är vår! snart sommar, god damn it.

jag mår verkligen oförskämt bra. skrämmande, måste jag erkänna. känns ju som om man skulle kunna tippa på att nåt väldigt dåligt kommer hända snart. men tills dess..

J I P P I J I P P I J I H O O !