fotnot

att sova som en korsfäst betyder förstås att jag ska ligga med ben & armar utsträckta & njuta av utrymmet.

det lät nog inte riktigt så bekvämt som jag föreställde mej det.

kristi tuld

en till bra dag. jag blir snart religiös om det fortsätter såhär.

gröten smakade lika bra som vanligt. skolans kaffe var dundersmaskens (som mitt kristna jag skulle uttrycka det..), hittade en klasskmarat som jag hade ett trevligt snack med, träffade awesome & en gammal kollega, hade paddparty på tehuset (hon är rolig, hon är så rolig!) med billiga mackor, plaskade runt på stan en stund, åt en quesadilla, gick på promenad med toad.. trodde att jag skulle dö av utmattning när jag drog på mej paltorna, men så fort jag träffade henne glömde jag bort hur trött jag var & hur äckligt rått det blåste. det värker i hjärtat av medlidan för de som inte har en padda. avslutade med färdiglasagne, sjukt god, & bakade chokladbollar men när de var klara orkade jag inte äta upp dem. jag var nöjd. coolt. smällde i & för sej i mej ett halvt kilo vindruvor också, så det var väl en ganska mänsklig reaktion. still märkligt för att vara jag.
nu ska jag läsa lite organisationslära. sen ska jag sova som en korsfäst, sista natten själv på väldigt länge.

har råkat lyssna på j's röstmeddelande fem gånger.. OK, sex. säg det inte till honom.

ett dygn kvar.

MORNIN!!

jösses, vad trött jag var igår. var tvungen att hoppa på stället hela träningen för att inte somna. gick käpprätt.. äh, dåligt att slå på mitsar för jag kunde inte fokusera, värre reaktionsförmåga än bertil. fick sparra två korta ronder med sven iallafall, roligt som fan. tre ronder med nybörjar-anders (han blödde inte näsblod idag!!), tre ronder med carl & ungefär en kvart rephoppning. det fick räcka.

hade ett missat samtal från justin vid elva igår. tyvärr var jag knockad vid halv, så det bidde inget snack..
hoppas min gröt har kallnat på balkongen nu. bara jag som inte kan äta varm gröt? jaha.

motivationsboost.

jag vet precis vem jag ska tänka på nästa gång jag går match.. katrin zytomierska! vilken jävla nolla. praktexempel på att vissa människor aldrig blir vuxna. kikade lite på hennes argument i blondinbella-fighten. såhär skriver hon:

"Men när du rabiat skriver om att du är trött på att alla bantar och vill vara smala så ger du dig ut på djupt vatten. Av två anledningar. Dels för att ALLA vill vara smala. Så enkelt är det. Sen hur man går till väga för att bli smal är upp till var och en och de av dina vänner som har anorexi är rubbade i huvudet och det är inte inget som är normalt. Men det är väl en åldersgrej. Att sträva efter att vara smal är inget fel. Tvärt om. Det är snyggt. "

fuckin hell! -93 var det snyggt med såna där pirat-adidasbrallor med knappar längs sidorna. men den trenden dödade ingen. förstår hon inte vad hon säger? så jävla tragiskt. kändisar har sådan makt, jag förstår inte varför de inte utnyttjar den & vänder helvetet istället. fan. fan. människor är äckliga.

somnade efter tre igår. upp 7.30 för tvättstugan. har inte somnat än.. ska vara så utmattad att jag raglar i säng direkt efter min post-exercisemåltid ikväll. gäller att inte känna efter under träningen.. gah. jag kommer få mycket stryk ikväll.

apropå att försöka hålla sej vaken på mornarna så har jag tillbringat alldeles för mycket tid med att stirra på rachael ray senaste tiden. hon är söt, men skitjobbig. funderar iallafall på att skicka ett mail till henne & tacka för att hon presenterade mej för en av mina nya vänner -quesadillan!! stekt, vikt fullkornstortilla med salsa & ost.. avocado, kesella & sallad till. god damn! kanske ska stanna hemma & äta istället för att slåss. eller sova..

just det, träning var det.

en till (oroväckande) bra dag.

trodde att det skulle ta några dagar för ÖP att publicera min heja christer-kampanj, men step in's ägare meddelade glatt att hon sett bilden när jag klev in på gymmet i morse. letade upp tidningen i fiket & hittade artikeln om idrottsföreningar, men ingen bild på mej.. jaja, tänkte jag, letar upp den sen. slog igen tidningen igen & råkade lägga märke till att jag var på den stora bilden på framsidan.. fan. svettig, andfådd & äcklig. grattis till alla er som inte sett mej i det tillståndet tidigare..
fick ett samtal av en kille som jag stiftat i den t-shirten (sjukare! haha), han tyckte att det var roande.
lokaltidningen två dagar i rad, man får ju storhetsvansinne. eller så får man lite ångest över att man bor i en stad som väljer att ha en svettig boxare på förstasidan istället för något om obama's inspark. hoppas han blir nollad, förresten.

fikade med awesome idag. åsa, kan man kalla henne om man vill vara svennig. har saknat henne otroligt mycket. lycklig som få att hon tänker hänga här ett tag nu. :)

om man inte kan sova på nätterna så kan man dra på sej dunjackan & gå upp på vinden & rota i gamla kartonger. letade upp mina betyg & räknade ut mitt snitt, 16,6. hoppades faktiskt att det skulle vara högre.. men det löser sej, det gör det alltid. läste om alla friskvårds- & idrottsvetenskapsprogram i sverige & sen läste jag om idrottsstipendier & studier i USA. fanns inga kampsportstipendier, så jag funderar på att börja med rodeo istället.

det blev 45 minuter på crosstrainer imorse. det är underbart lättsamt när man har bra musik! kan inte ens minnas hur det kändes att inte ha någon träningsmotivation. det var inte särskilt länge sedan, i somras hade jag inte ens lust att promenera ner till stan under en period.
tränade submission wrestling ikväll. har inte tränat någon grappling alls sen jag kom hem från thailand, känns som att allt är borta. men det är roligt, vore fint om jag kan hålla igång det trots att jag tränar ganska mycket annat.

j skrev att han tänker ringa mej imorgon. läskigt, jag kommer minnas honom igen när jag hör hans röst. just nu kan jag både se & höra leo, chris, dan, andrew, kasia & alla andra jag hängde med, men justin är censurerad. kämpade så hårt med att försöka glömma honom när jag kom hem att jag inte kan visualisera människan. jag vet bara hur han ser ut på bild..

nu är det onsdag. förstår ni hur kort det är mellan en onsdag & en fredag..?!


sjung om studentens lyckliga dar!

fan, vad roligt att vara igång igen. lätt att säga nu, eftersom vi bara haft ett intro & eftersom jag inte kan lyfta ett finger förrän jag fått böckerna. den här staden är liten, av femton personer i klassrummet kände jag fyra sedan innan. & läraren kände mamma.
kände mej fyra år yngre igår än jag gjorde i söndags. tror att det var faddrarnas supertöntiga presentation som tillverkade den känslan.

byggde halsband & såg "lady & lufsen" med ed & rose efter skolan. jag är nog världens sämsta moster.. älskar kidsen av hela mitt hjärta, men jag blir dödstrött efter tre minuter i deras lägenhet. min syster är en superwoman, no doubt.
jag vet inte vad jag utstrålade igår, men på bussen på vägen hem började inte mindre än tre främmande tanter småprata med mej. de kanske kunde se min inbördes förändran, vilken god människa jag blivit. eller så såg jag lika ensam & eländig ut som dem & de tyckte att vi hade något gemensamt.

trodde inte att det skulle stå något i tidningen om helgens fighter, eftersom jag inte vann någon. men bertil tyckte tydligen att jag var duktig, för det var helt OK referat.
kände mej trögtänkt & ofokuserad på träningen igår, så jag skippade sparringen. förutom sju ronder med nybörjarna. men träningen gick bra, fyra ronder intervaller på säck, en kvarts hopprep & padwork med coachen. hade inga rena träningskläder, så jag drog på min "heja christer"-t-shirt från melodifestivalfinalen. kunde förstås valt något finare, men det kändes helt onödigt för en boxningsträning. tyvärr kom ÖP till träningen, fotade & ville veta vad som skulle kunna få mej att sluta boxas. jag ville inte vara med, men de lovade att christer-budskapet inte skulle synas i bild. kan man stämma dem annars?

schyst med ny president där borta.. USA kanske kan bli ett vettigt land. eller åtminstone mindre ovettigt. det finns nog inget yrke jag jag drömmer så lite om som att bli chef i staterna, trängre situation.

hoppas på att få fika med åsa idag, har inte sett gudinnan sen innan thailand! ska in med ett konditionspass, ringa fastighetsskötaren om min obetalda hyra (glömde att autogiro inte kan trolla fram pengar från ett tomt konto) & mitt handfat som har en mycket märklig lutning, betala min pad thai jag åt i oktober, försöka hitta snowboardboots & tvätta så att jag kan träna i något som inte får folk att tro att jag är en sjögren-anhängare nästa gång.

tisdag idag. börjar bli jättejättenära fredag.


sunday, unbloody sunday.

en till bra dag. två i rad, vad är oddsen?

vaknade av att jag fick ett sms av J. "just wishing you was here is all". aaw..
sprang 30 minuter på löpband. hade kunnat springa mycket mer, ville springa mycket mer. men jag hade lovat mej själv att 30 fick räcka, är fortfarande rädd om benhinnorna & både knän & höfter blir lite lack på monotomin. vilket inte är ett ord, insåg jag just. skitsamma.

diskade nordens största diskberg (nej, jag fattar inte heller hur mina fyra tallrikar & två glas kan skapa berg. men man har ju hört om mirakel förut), röjde upp allt stök som jag skapade fem igår morse & sen jag jag ner på gymmet & tränade styrka. tänkte gå på body pump, men blev sugen på att pumpa lite själv. sjukt härligt. har dessutom haft en jättekonstig känsla av förnöjsamhet hela dagen. har gått upp en massa i vikt & varit bekymrad över det i evigheter, men jag antar att jag har vant mej. idag har jag sett helt OK ut, inte ett hekto lättare än förra veckan. underbart. helt jävla underbart. god damn, vad jag älskar såna här dagar.
johan kom förbi & såg film, trevligt när man inser att det finns vänner kvar over here.

jag blir schizofren. varannan gång jag tänker på J vill jag att han ska vara här, nu & föralltid. varannan gång vill jag ringa honom & be honom avboka biljetten. fegare.

imorgon börjar skolan.. excitin!

som ett barn, fast tvärtom. men ändå lika, fast äldre. jamen ni vet. ?

imorgon börjar framtiden. det känns bra som fan.

jag ska börja plugga ekonomi. bara en kurs mest för att känna efter hur universitetstudier är, men även för att jag tänker att man aldrig förlorar på att ha lite ekonomikunskaper i fickan. man brukar säga ryggsäcken, va? men fickorna på min dunjacka är så stora att jag fick plats med en falafel en gång, så jag behöver ingen ryggsäck.
det känns verkligen inte som om jag slösat någon tid på det jag gjort efter gymnasiet. jag har gjort precis det jag känt för, lärt mej otroligt mycket & haft det hur bra som helst. & jävligt dåligt, förstås, men det är ju det man lär sej mest på. men inget har haft särskilt mycket med min framtid att göra, & nu är jag damn sugen på att ta tag i den.

jag fyller vuxen i USA & GB nästa vecka. 21årsdagen är väl ingen fancy födelsedag i sverige, men jag är riktigt pepp på att bli vuxen. inte så att jag tänker bli tråkig, men jag vill ändra på lite saker.

-jag ska sluta vara rädd för.. nej, det ska jag inte. men jag ska klå upp min rädsla & ge mej på saker som jag inte vågat tidigare. typ.. låta någon tycka om mej. & nej, jag tänker fortfarande inte nöja mej med lata, tråkiga, omogna killar för att de tycker att vi kompletterar varandra så bra.
-jag ska lära mej att hantera alkohol. jag vill inte sluta dricka, men är less på att inte kunna lita på mej själv. jag vill att människor ska kunna lita på mej till 100%. även fredagar & lördagar. utan kyskhetsbälte på, om det inte är för mycket begärt.
-jag ska skaffa en kaffekokare. eller kanske inte.. med tanke på min nya kärlek Internetshopping & idén om att skaffa en dummie att slå på för att slippa gå ut så kanske mitt sociala liv mår bra av att cafékaffet existerar.

hmm.. det gick ju bra. strukturerad planering är A & O.

på fredag kommer mannen. (gör han? är det på riktigt?) jag kan inte riktigt banka in det, kan inte riktigt förstå vad jag sagt eller gjort för att locka hit en kille från california. jag vet att jag bara var mej själv när vi hängde, det är ju positivt. hade varit jobbigt om jag åkt till thailand & låtsats vara någon annan i en månad, & sen försökt leva upp till det här hemma. det är så läskigt, det är ju så läskigt. & så roligt. & så läskigt.

två veckor till match, & jag vill vara så galet fit att jag inte ens är andfådd efter sista ronden.. eller, jag vill iallafall överleva tre ronder. :) dags för lite pre-exercise food. planerar både löpträning & styrketräning idag, söndagar är perfekta för det.

umeå.. ligger långt bort.

stannade hemma i fredags kväll, skulle se till att få ordentligt med sömn inför tävlingen. somnade strax efter två, klev upp fem & lyckades inte sova mer än en timme i bilen. min 1½åriga systerdotter cyklar rakare än vår chaufför kör, han vinglar över på fel sida av vägen & glömmer ganska ofta bort att både gasa & bromsa så man är stel av skräck hela resorna. det kanske är någon strategi han kommit på för att få oss att glömma boxningsnervositeten, vad vet jag.

vägde in med tjocksockar, långkalsonger & långärmad tröja på, så jag vägde 0,6 kg mer än jag får göra när det blir riktiga matcher. spelade ingen roll igår, jag fick två matcher & den ena tjejen vägde 2 kg mindre, den andra 9 kg mer än mej.

första matchen gick jag mot en elit-diplomboxare på hemmaplan. tappade linsen första ronden, backade runt, runt i ringen & försökte blinka den på plats halva ronden, sen åkte den ur. fick som tur var ta av mej handsken & sätta i den igen, & efter det boxades jag tokbra. eller bra iallafall. hon var duktig men tröttade ut sej totalt i första ronden. jag fick in mycket träffar på kropp, både raka & uppercuts. lätt den roligaste matchen jag gått. men jag förlorade ju sjukt mycket på första ronden.. hon vann med en poäng, men min tränare var nöjd & hennes tränare kom till min & sa att jag förtjänade vinsten. då får man väl vara glad ändå.
emelie kom förbi & tittade på min andra match. :) gick mot en lång tjej från guldstaden, hon är rutinerad & väger mer än mej. blev en riktigt rolig match det med, jag lyckades hålla mej fokuserad & hon var bra motstånd. det blev oavgjort, coach var fortfarande nöjd & jag tycker att det var ett fint avslut på min diplomkarriär.

kändes som om uppladdningen för igår var bra som fan. så känns det aldrig. det här är ointressantare än ointressantast, men jag måste komma ihåg..

-löpband 50 min torsdag, powerwalk + 3x5 min jogging.
-vila fredag.
-mycket kolhydrater fredag kväll.
-flingor, yoghurt, äpple, lite nötter lördag förmiddag. sallad med protein efter invägning.
-uppvärmning tidigt, lång stretching, höll värmen till riktiga uppvärmningen.
-korta padworks några matcher innan min.
-eye of the tiger på högsta volym innan båda matcherna.

det sistnämnda gjorde susen.

ungarna vann sina matcher, alla var nöjda, vi överlevde (med nöd & näppe) hemresan & jag åt lagom med godis på vägen hem. en riktigt bra dag! stelare än brorsan efter sammanlagt elva timmar i bilen, but still..

allt annat är historia.

det här är min sista arbetslösa dag. det är ju helg imorgon, så det räknas inte. börjar skolan på måndag, sen bär det iväg. känns lite som att framtiden börjar på måndag, faktiskt. nice as hell.

surfade runt lite & kollade brudklänningar imorse.. enbart för att sofi's mode hade en tävling där man kunde vinna blåsor från garamaj.se, & de var så fina att jag var tvungen att kolla kollektionen. det är alltså ingen som har friat. ringde tove, & vi pratade om hur roligt det var med skolbal & fina klänningar & sminket &.. alldeles alldeles underbart.

-jamen nu vet jag. eftersom jag slutat stifta, ska jag börja gifta mej istället!
eftersom bröllop är ungefär detsamma som att börja på friskis & svettis..? det lät bättre i mitt huvud. men det skulle ju lösa tristessen, & dessutom.. vem vill inte ha mängder av dagar som baldagen?

det är tydligen 26-28 grader i north CA. sjukt. jag fattar inte hur jag varje år lyckas glömma bort hur mycket jag hatar vintern. "det här är fan sista året. aldrig mer.." tänker jag VARJE FUCKIN VINTER! försökte gå på promenad med toad idag, men gud pissade issplitter i ansiktet på oss. stenhårt. jag gick hem & vägrade gå ut mer. ringde herr coach & sa att jag omöjligt kunde gå de 15 minutrarna till sporthallen. grym uppladdning för match imorgon. :)

östersund svartnade igår eftermiddag. i ungefär två timmar. strömavbrott i hela staden, det var riktigt spännande. eftersom solen går ner strax efter frukost var det verkligen becksvart, & gatorna fylldes med människor som frös stjärtarna av sej. kändes som att leva på 1400talet.

det knackade på dörren idag. en såndär kodknackning som de har i bamse för att inte vargen ska komma in. jag satt & pratade med tove i min knallgula patongt-shirt, trosor, glasögon & en spretig buddhaknut på huvudet.
-hallå? tuld? försvann du?!
-shh.. kan inte prata.. väste jag. det knackar.
-jaha. ska du inte öppna?
-neje..

två timmar senare skulle vi på promenad, men jag fick knappt upp dörren. den var blockerad av ett stort paket från gina tricot. det var alltså ingen ond krypskytt utanför dörren, det var brevbäraren. ibland tror jag att jag är släkt med min farmor.

vet inte hur jag lyckades, men alla kläderna var i rätt storlek. nu ska jag sluta gå på stan. jag ska köpa en dummie att slå på också, så behöver jag aldrig mer gå utanför dörren.

nu ska jag kolhydratladda lite inför imorgon.

lycka till, tuld. åh, tack!

broke.

mitt allt-eller-inget-tänkande kommer aldrig gå över. igår morse tänkte jag "attans (nej, dert gjorde jag såklart inte, men jag försöker lära mej att vakta min tunga), jag vill ha kläder men har inga pengar kvar". sen kom jag på att jag hade lite, & lite & inget är ju nästan samma sak, så jag passade på att barskrapa mitt konto.

somnade efter två inatt, vaknade kvart i sex & kunde inte somna om. trots att jag tränade två gånger igår & var på stan i hundra år. jag tror att jag är lite nervös, tänker väldigt mycket. det är en ju del på gång.

nu är frågan om jag ska försöka sova, eller sätta igång med allt jag måste göra idag. mindre än fyra timmars sömn.. det kommer bli en sjudundrandes effektiv dag. ingen träning iallafall, måste vila lite inför sista diplommatchen på lördag.

200NIE!

jag har redan namn klara om jag någonsin köper en hund igen, oavsett om det är en bird eller geezer. nu är det ju så att jag redan har en hund, men vi separerade av den enkla anledning att jag inte kunde tillfredställa hennes behov. vilket jag inte kan med någon annan hund heller, så jag ska alltså inte skaffa någon. ville bara berätta om mina briljanta namnförslag. men jag tänker inte avslöja något, då blir de stulna.

det börjar om nu, det gamla är över. tänkte starta en ny blogg för att  kunna låtsas att jag aldrig varit som förut, men den gamla jag var ju skitrolig så jag ändrade mej.

hur mycket dumt jag än hittat på så finns det inget jag inte kan skratta åt. ingen ångest, ingen ånger. men jag har lekt klart, game over. vi vann, vi var oslagbara.

av idioterna som härjade & plundrade i ayia napa sommaren 200SEX så är jag last man standin. sista singeln alltså. att vara singel rör mej inte i ryggen, men det är en bra anledning att lägga ner. jag är nog trots allt ett flockdjur.. med det menar jag förstås: vi jagar i flock.

jag åkte till thailand i november. tänkte att det skulle vara roligt med lite omväxling i träningen.. yeah baby, det var det bästa jag gjort. thaiboxning, MMA, vältränade män, sol, fest & tamejfan allt jag hoppas finna i himlen när jag kommer dit. (ja, jag kommer komma till himlen. jag har bytt livsstil nu, så gud kommer glömma alla skandaler jag varit delaktig i. det är som med boxning, statistiken säger att domarna minns de sista 30 sekundrarna av ronden bättre, & dömer mer efter dem). tyvärr beslutade sej mitt fuckade hjärta att fastna för en amerikan på campet, vilket jag inte insåg förrän det var en vecka kvar på mitt visum. grät floder & tänkte hoppa i storsjön när jag kom hem, men isen hade visst lagt sej så jag lät bli. tur var väl det, karln kommer hit nästa vecka.

jag har fått min amatörlicens. jag vet inte riktigt om det gick rätt till, men jag tänker inte ifrågasätta något. går min första match 31 januari, galet spännande & roligt & framför allt läskigt, man vill ju prestera så bra & då blir det satan så nervöst.

man måste visst träna en del också.. dags att hasa sej ner till löpbandet.